Help needed with error codes - KTM Duke 390 Forum
 6Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 17 Old 11-01-2015, 05:40 PM Thread Starter
Senior Member
 
retrochick's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Toronto, Ont. CANADA 🇨🇦
Posts: 333
Garage
(Thread Starter)
Help needed with error codes

Anybody have any info on the "diagnostic codes" on the 2015 390 Duke?
I'm getting an error code "25" - two long blinks followed by five short blinks of the check engine light when firing him up, and with side stand down. As soon as side stand is put up the check engine light comes on fully (i.e. solid light, no blinking). Seems to running fine, no knocking, vibrating, humming, unusual smells or any odd performance of any kind. I am not due for a service and fluid levels are all fine. He turns over with no issues.
Can't find code cipher online. Weather man is bringing unusually high temps this week for this part of the world - probably last chance to ride this season. I would love to know what's going on and if he's ride-able.

I am female.
FE=Iron + Male.
Therefore, I am IronMan

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
retrochick is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 17 Old 11-01-2015, 05:46 PM
Super Moderator
 
malJohann's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: MEL VIC AUS
Posts: 1,630
Garage
Description: FI warning lamp (MIL) flashes 2x long, 5x short.

Possible cause: Malfunction in side stand switch circuit.

Action: Check the side stand switch.
malJohann is online now  
post #3 of 17 Old 11-01-2015, 05:56 PM Thread Starter
Senior Member
 
retrochick's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Toronto, Ont. CANADA 🇨🇦
Posts: 333
Garage
(Thread Starter)
Quote:
Originally Posted by malJohann View Post
Description: FI warning lamp (MIL) flashes 2x long, 5x short.

Possible cause: Malfunction in side stand switch circuit.

Action: Check the side stand switch.
Thanks MalJohann - can I ask you how you found this out (is there a list somewhere?).
Also, the side stand was the first thing I checked (thinking initially it was in fact a faulty connection and just a random blinking of the check engine light - wasn't until some observation I noticed it was in fact a pattern). But upon checking it I could not find a sensor. Any suggestions/advice?

I am female.
FE=Iron + Male.
Therefore, I am IronMan

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
retrochick is offline  
 
post #4 of 17 Old 11-01-2015, 06:01 PM
Super Moderator
 
malJohann's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: MEL VIC AUS
Posts: 1,630
Garage
Quote:
Originally Posted by retrochick View Post
Thanks MalJohann - can I ask you how you found this out (is there a list somewhere?).
Modern KTM's have the same standard blink codes. I googled "ktm blink codes", this was from the third link, out of a KTM 690 Enduro manual.

Quote:
Originally Posted by retrochick View Post
Also, the side stand was the first thing I checked (thinking initially it was in fact a faulty connection and just a random blinking of the check engine light - wasn't until some observation I noticed it was in fact a pattern). But upon checking it I could not find a sensor. Any suggestions/advice?
Possibly the sensor is missing, causing a break in the circuit.
malJohann is online now  
post #5 of 17 Old 11-01-2015, 06:08 PM Thread Starter
Senior Member
 
retrochick's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Toronto, Ont. CANADA 🇨🇦
Posts: 333
Garage
(Thread Starter)
Quote:
Originally Posted by malJohann View Post
Modern KTM's have the same standard blink codes. I googled "ktm blink codes", this was from the third link, out of a KTM 690 Enduro manual.



Possibly the sensor is missing, causing a break in the circuit.
Would make sense. The shop had to replace the side stand as part of the repairs after the turd backed over my bike in the parking lot. Quite possible they forgot to put it on (not the most detail oriented shop I've dealt with).

Thanks for the help. I didn't even notice that in the Enduro's manual. Only found flash codes for 450 EXC EU and "25" was not listed. Cheers.


ETA: just found same code on Superduke forum. "Side Stand Switch. Short Circuit to ground".

I am female.
FE=Iron + Male.
Therefore, I am IronMan

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Last edited by retrochick; 11-01-2015 at 06:14 PM.
retrochick is offline  
post #6 of 17 Old 11-01-2015, 06:10 PM
Super Moderator
 
malJohann's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: MEL VIC AUS
Posts: 1,630
Garage
Quote:
Originally Posted by retrochick View Post
Would make sense. The shop had to replace the side stand as part of the repairs after the turd backed over my bike in the parking lot. Quite possible they forgot to put it on (not the most detail oriented shop I've dealt with).

Thanks for the help. I didn't even notice that in the Enduro's manual. Only found flash codes for 450 EXC EU and "25" was not listed. Cheers.
Glad to be of service!
malJohann is online now  
post #7 of 17 Old 11-01-2015, 06:24 PM Thread Starter
Senior Member
 
retrochick's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Toronto, Ont. CANADA 🇨🇦
Posts: 333
Garage
(Thread Starter)
Also found same info on the 950 forum
I make no claims if the info contained in below image is correct or not, but I found a variation of this image on both of the forums associated with the two KTM bikes I've mentioned above:
Diploman and zippy49 like this.

I am female.
FE=Iron + Male.
Therefore, I am IronMan

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
retrochick is offline  
post #8 of 17 Old 11-03-2015, 03:57 PM
Senior Member
 
rippedcb's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Location: Vancouver, Canada
Posts: 276
I have the error codes listed in my RC390 Owners manual- page 176 -
i didn't get an owners manual with the bike, but easy download
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	error codes.png
Views:	3776
Size:	181.9 KB
ID:	14994  
Overtoasted likes this.
rippedcb is offline  
post #9 of 17 Old 11-03-2015, 05:00 PM
Super Moderator
 
malJohann's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: MEL VIC AUS
Posts: 1,630
Garage
A collection of manuals by Luc on this forum: https://www.evernote.com/shard/s225/...75ea14ff2d5d8e
Ubik and retrochick like this.
malJohann is online now  
post #10 of 17 Old 06-28-2016, 03:37 AM
Junior Member
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 2
hi guys.. I have an issue on my duke 390 .. the FI warning lamp (MIL) is glowing even after ignition and stays on .. It is not blinking .. the ikes runs normally , that is no drop of performance or knocking.. Please advise why this warning lamp is glowing.
Thirumal Raj is offline  
Reply

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome