KTM Duke 390 Forum banner
481 - 500 of 2,484 Posts
d373, udało mi się dowiedzieć, że lokalny dealer chiaravalli rzeczywiście ma przednią zębatkę do Duke 390. Numer części to 4110K w porównaniu do Duke 200, który ma 4106K. Kosztuje to około 50 SGD. Rozmawiałem z nimi o zakupach w Australii i mówi, że wysyła do was. Obecnie ma na stanie 14T i 15T. Każdy, kto jest zainteresowany, może skontaktować się z nimi bezpośrednio pod adresem

https://www.facebook.com/mvaccessory/

Ich numer sklepu to +6567471477, jeśli wolisz z nimi porozmawiać.

Wydech Austin brzmi dobrze - nieco głębiej i mniej ostro niż inne. Jak wpływa to na tankowanie - tj. stosunek A/F? Chudszy niż w standardzie? Masz świnkę?

Schowaliśmy nasze i ósemkę na sezon. 3 uncje Stabilu, pełny bak paliwa, przejechałem 3 mile do szopy magazynowej. Wyjąłem siedzenia i akumulatory, zdjąłem je z ziemi, nawoskowałem i przykryłem oraz zamknąłem na klucz.

Do zobaczenia w marcu!! Najgorsze jest to, że pogoda jest wciąż całkiem niezła, ale mam zbyt wiele w kalendarzu, żeby dłużej to odkładać.

Tłumik Austin brzmi dobrze - trochę głębiej i mniej ostro niż niektóre inne. Jak wpływa to na tankowanie - tj. stosunek A/F? Chudszy niż w standardzie? Masz świnkę?
Tak, masz rację, słyszałem tylko jeden lub dwa inne wydechy, które mają ładny głęboki ton, większość z nich sprawia, że 390 brzmi jak mały 200 lub 125 bez tłumika, bardzo wysoki dźwięk
390 to dość duży jednocylindrowy, więc powinien brzmieć bardzo podobnie do motocykla 450 MX, ponieważ silnik jest bardzo podobny, nie słyszałem żadnego, który brzmiałby nawet w pobliżu
Nadal bawię się z zabójcami DB, aby uzyskać najlepszy dźwięk i zachować ciszę, skończę z 3 opcjami

1. Super cichy zabójca DB
2. Sportowy, dość głośny zabójca DB (jak słychać w filmie powyżej)
3. Całkowicie otwarty.....no cóż, bardzo, bardzo głośny = motocykl wyścigowy LOL

Bardzo wczesne dni i to była właściwie pierwsza jazda z nowym wydechem, w pewnym momencie dostanę remap Akra, ale na razie nie wydaje się, żeby działał ubogo lub robił cokolwiek, czego nie powinien, chociaż, jeśli działałby całkowicie otwarty / bez zabójcy DB, mógłby spowodować problemy

Remap Akra zrobił ogromną różnicę w moim 1290 Superduke, więc pójdę z tym

W końcu zainstalowałem kilka ulepszeń! Dostałem siedzenie KTM Ergo i dźwignie Ebay, lusterka w końcach kierownicy i osłonę chłodnicy. Wyciąłem również otwór w oryginalnym wydechu, aby dźwięk wydechu był znacznie przyjemniejszy dla mojego ucha i bardziej zauważalny dla innych pojazdów. Wydajność wydawała się taka sama, najlepiej jak mogłem ocenić po siedzeniu. Brzmi tylko 1 milion razy lepiej IMHO:

Image

Image

Zanim OMG, musisz dostroić swój motocykl, zanim wybuchnie, lub stracisz 50% mocy z powodu otworu 1x1 cala w oryginalnym wydechu ;) Dostawa paliwa, hamownia i wydech Werkes nadchodzą w czasie podatkowym.

Zabrakło paliwa...

Dziś, jadąc do pracy, to się stało, silnik umarł mi podczas wjeżdżania na wzniesienie. Mój wskaźnik paliwa jest BARDZO zawodny - zwykle pokazuje pusty po przejechaniu około 100 mil i zwykle wlewam około 1,7 galona paliwa do pełna. Więc tym razem pomyślałem, że mogę przejechać co najmniej 140 mil na zbiorniku. Cóż, przestał działać po około 127,7 milach. Musiałem pchać motocykl do stacji benzynowej, około mili - to był niezły trening cardio, zwłaszcza pchanie go pod górę. Udało mi się wlać tylko 2 galony benzyny do rzekomo pustego zbiornika - który, jak pamiętam, powinien mieć pojemność 2,9 galona. Więc co z tymi dodatkowymi 0,9 galona? Za mało, żeby uruchomić motocykl? A może system po prostu wyłączył się celowo?

Tak czy inaczej, chciałbym, żeby miał większy zbiornik. Ale przynajmniej znam teraz limit, koniec jazdy powyżej 100 mil. :serious:

Czy dźwignie uderzają w inne palce, jeśli pociągniesz za 2 palce?

Usunięto osłonę dłoni i osłonę pasażera (sekcja sprzedaży), zamontowano osłonę dłoni LED i odklejono motocykl

481 - 500 of 2,484 Posts